Blog

Kako razumeti holesterol

Holesterol je tista molekula v človeškem organizmu, okoli katere verjetno kroži največ nasprotujočih si dejstev, strahov, predstav, razlag. Koliko mora biti »dobrega« holesterola, da ga nimam premalo? Koliko je lahko...

Preberi več ...

Ali nočno dojenje kvari zobke?

dojenje karies zobje Aug 06, 2023

Kako naj vemo, ali materino mleko dojenčkom in malčkom v času izraščanja zob koristi ali morda škoduje? Je treba otroku po dojenju umivati zobke? Je potrebna ukinitev nočnega dojenja, da ta sladka materina tekočina ne bi razjedla...

Preberi več ...

Kaj naj jem za več železa?

Kaj naj jem za več železa? Na to pogosto vprašanje ne znam več odgovoriti tako, da ljudem naštevam seznam hrane, bogate z železom. Samozdravljenje me je naučilo, da s temi nasveti redki ljudje kaj resnično rešijo.

Torej...

Preberi več ...

Kaj narediti z mrtvim zobom?

antibiotiki zob Mar 26, 2023

Mrtvi zobje so zelo polemična tema. Zato delim osebno izkušnjo izpred več kot desetih let. Na edinem mrtvem zobu se mi je začelo vnetje. Ne prvič. Poznala sem te reči, saj sem bila že zgodaj ob živec, veliko prej, preden se mi je karkoli...

Preberi več ...

Kako raznolik in pester je tvoj jedilnik?

Ksenija je članica moje mojstrske skupnosti samozdravljenja in ima, kot vsi ljudje, s katerimi se srečujem in povezujem, zanimivo zgodbo o prvinskih spremembah. Vprašala sem jo, kako so premiki potekali v njeni družini....

Preberi več ...

Kako si pomagam ob pikih in ožigih?

Ko pogovor nanese na prvo pomoč ob pikih žuželk ali ožigih meduz, ugotovim, na koliko načinov si ljudje lajšamo bolečino, oteklino, rdečino in srbež. Če malo pretiravam, bi rekla, da ima vsaka družina svoj način soočanja s to...

Preberi več ...

Kako hitro naj hrano obrnem na glavo?

Ana je članica moje mojstrske skupnosti samozdravljenja. Prvinska hrana jo je pritegnila, ker je želela resno spremeniti prehranske navade zase in za svojo družino. Toda ko se je lotila premika, je naletela na zoprno preizkušnjo....

Preberi več ...

Je to vaše maslo?

Surovo maslo je po izkušnjah starih kultur najbolj iskana in cenjena maščoba na našem geografskem območju. Je razvojna hrana, kulinarična poslastica in pomembno naravno zdravilo, tako v obliki hrane kot mazila, denimo pri negi...

Preberi več ...

Kako narediti domače kislo mleko?

V tokratnem zapisu z vami delim zapostavljen, izjemno preprost in nekoliko pozabljen postopek domačega kisanja mleka. Naučila sem se ga, ko sem spoznala, da moje poškodovano črevesje ne prenese raznih industrijskih jogurtov.


Kaj...

Preberi več ...

Kako dobim surovo smetano?

Mlečna smetana je nasičena živalska maščoba, ki so jih v naših krajih uporabljali tisočletja. Posebej pomembna je v alpski in predalpski kulturi. A tudi na Primorskem, kjer sicer vlada oljčno olje, je bila mlečna maščoba prek...

Preberi več ...
1 2 3 4 5
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.