Prvinska hrana

Krema z ribezom

Avtor
5 min
Čas priprave: 5 min | Čas kuhanja: 0 min

Sestavine:

Priprava:

Surovo kislo smetano po okusu zmešajte z nekaj medu. Vanjo dodajte svež ali odmrznjen ribez. Ker je ribez običajno precej kisel, je količina ribeza manjša kot pri drugem sadju, količina medi pa je lahko večja kot npr. pri jagodah ali malinah.

Če želite, da je krema bolj blaga, vzemite manj smetane in dodajte nekaj surovega kefirja, surovega kislega mleka ali surove skute, ki je niste preveč odcedili in je še zelo rahla. Okrasite z nekaj ribezovimi kroglicami ali listkom vrtne mete.

Ribezova krema je prehranska podpora za otroke in odrasle, ki dobro prenašajo surovo mleko. Uporabna je tudi ob oslabelosti, saj rdeče sadje, posebej sveže (nekoliko manj zamrznjeno), podpira čiščenje odpadnih snovi, maščobe te snovi vežejo in odstranjujejo, probiotiki v smetani in kislem mleku ali kefirju pa poseljujejo črevesje.

Če želite povsem gladko kremo, jo previdno, s kratkim pulziranjem zmešajte s paličnim mešalnikom. Glava mešalnika naj bo povsem pokrita s kremo, da ne potegne zraka, ki hrano oksidira. Kreme so v primernih kozarčkih hitro pripravljene tudi za na pot ali kot malica, ki jo odnesete seboj v službo. Naredite jih sveže ali najkasneje zvečer za malico naslednji dan, saj med v tekočini v 24 urah že lahko fermentira.

Oddaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

1 2 3 4 5

Prvinska hrana