Prvinska hrana

Malinova skuta

Avtor
5 min
Čas priprave: 5 min | Čas kuhanja: 0 min | Količina: 4-6 oseb

Sestavine:

  • 500 g skute iz surovega mleka
  • 2 dl surove kisle smetane
  • 250 g svežih malin
  • 2-3 žlice nesegretega medu
  • ščepec burbonske vanilje v prahu
  • po želji 1-3 surova jajca

Priprava:

Ena najbolj okusnih kremnih mlečnih jedi je poletna skuta s svežimi malinami. Pripravite jo lahko za zajtrk, malico ali večerjo vse družine.

V keramično skledo naložite surovo skuto, ki ji po potrebi dodajate nekaj kisle smetane. Če je skuta mehka in manj odcejena, smetane morda ne potrebujete, čeprav smetana vedno še izboljša okus (in okrepi podporo v času bolezni ali imunske oslabelosti). Če je skuta dokaj suha, jo lahko poleg dodajanja smetane izboljšate tudi z dodatkom surovih jajca ali le rumenjakov.

Dodajte toliko medu, da je jed dovolj sladka. Če je med strjen, ga na začetku razpustite tako, da ga mešate z malo kisle smetane, šele nato dodajajte druge sestavine. Na koncu dodajte maline in jih rahlo vmešajte z večjo žlico, da ne razpadejo.

Jed lahko potresete s prahom burbonske vanilje. Maline lahko želji seveda nadomestite z drugim jagodičevjem. Če je jagodičevje odmrznjeno, tekočine, ki jo je spustilo, ne zlivajte v skuto, saj bo preveč redka. Prihranite jo in vmešajte raje v kakšen frape.

Oddaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

1 2 3 4 5

Prvinska hrana