Prvinska hrana

Mandljev kakavov kolač (brez glutena)

Avtor
Komentarji so izklopljeni za Mandljev kakavov kolač (brez glutena)
70 min
Čas priprave: 20 min | Čas kuhanja: 50 min | Količina: 4-6 oseb

Sestavine:

  • 250 g masla
  • 250 g nerafiniranega (ali drugega polnovrednega) sladkorja
  • 3 jajca
  • 450 g moke iz mandljev
  • 50 g surovih kakavovih zrn (fino mletih v kavnem mlinčku)
  • 50 g naribane črne čokolade
  • 1 dl mandljevega (ali drugega) mleka
  • 100 g črne čokolade in 100 g surovega masla (za čokoladni preliv)

Priprava:

Maslo penasto umešamo z mešalnikom in mu postopoma dodajamo nerafinirani sladkor, nato pa še jajca. Gladki penasti masi dodamo mandljevo moko, fino mleto zrnje kakava in koščke naribane čokolade ter vse skupaj zmešamo s kuhalnico. Nastane gosto testo, ki mu počasi dodajamo le toliko mleka, da gre težko z žlice in se ne razleze. S testom napolnimo dobro namazan model za kolač. Postavimo ga v vročo pečico na 180 stopinj za okoli 50 minut. Ko se kolač ohladi, ga polijemo s prelivom iz črne čokolade in surovega masla, ki smo ju raztopili v vodni kopeli. Kolač lahko postrežemo s stepeno sladko smetano.

Kategorija:
Prvinska hrana