Prvinska hrana

Mandljevi ali orehovi mafini (brez glutena)

Avtor
Komentarji so izklopljeni za Mandljevi ali orehovi mafini (brez glutena)
40 min
Čas priprave: 20 min | Čas kuhanja: 20 min | Količina: 4-6 oseb

Sestavine:

  • 250 g masla
  • 150 g rozin
  • *50-100 g nerafiniranega melasnega sladkorja (ni nujen)
  • 4 jajca
  • 500 g moke iz mandljev ali orehov (lahko kombiniramo obe)
  • 50-100 g črne čokolade
  • 20 g črne čokolade in 20 g masla (za polivko)
  • nekaj olupljenih mandljev za dekoracijo

Priprava:

Maslo penasto umešamo z mešalnikom in mu postopoma dodajamo nerafiniran melasni sladkor, nato pa še rumenjake, ki smo jih prej ločili od beljakov. Gladki penasti masi dodamo rozine (ki smo jih prej namočili v vodi), mandljevo oz. orehovo moko in nasekljano črno čokolado. Previdno zmešamo. Z metlico previdno vmešamo še stepen sneg iz beljakov. Modelčke napolnimo do okoli dveh tretjin (ne bodo narasli toliko kot v receptih z belo moko). Pečemo na 180 stopinj okoli 20 minut. Ko se mafini ohladijo, jih okrasimo z olupljenimi mandlji. Lahko jih polijemo s prelivom iz črne čokolade in masla ali okrasimo s koščki čokolade, ki jih zapičimo še v topel mafin.

Kategorija: