Prvinska hrana

Skutina krema z robidami

Avtor
5 min
Čas priprave: 5 min | Čas kuhanja: 0 min

Sestavine:

  • skuta iz surovega mleka
  • surova kisla smetana
  • sveže robide
  • žlica nesegretega medu
  • ščep burbonske vanilje v prahu
  • po želji: surovo jajce

Priprava:

Vzemite enako količino odcejene surove skute in surove kisle smetane, vmešajte nesegreti med in dodajte sveže ali zamrznjene robide. K robidovi kremi se dobro poda tudi žlička nasekljane sveže mete. Takšne kreme, slajene z medom, običajno radi jedo tudi otroci, ki se jim robide same morda zdijo preveč kisle.

Krema je hranljiva, pomirja živčni sistem, podpira izločanje težkih kovin, ima protivnetne in čistilne učinke.

Recepti za skutine ali smetanove kreme so vsi zelo preprosti. Surovo skuto in smetano lahko zmešate v poljubnem razmerju. Če ste vmešali tudi jajce ali surov rumenjak, je potrebne za isti kremasti okus manj smetane, kot če je skuta suha oz. če jajca niste dodali. Če želite bolj “jogurtni” okus, naj bo skuta manj odcejena in rahla, ali dodajte par žlic surovega kislega mleka oz. kefirja.

Če želite povsem gladko kremo, jo previdno, s kratkim pulziranjem zmešajte s paličnim mešalnikom. Glava mešalnika naj bo povsem pokrita s kremo, da ne potegne zraka, ki hrano oksidira. Kreme so v primernih kozarčkih hitro pripravljene tudi za na pot ali kot malica, ki jo odnesete seboj v službo. Naredite jih sveže ali najkasneje zvečer za malico naslednji dan, saj med v tekočini v 24 urah že lahko fermentira.

Oddaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

1 2 3 4 5

Prvinska hrana