Prvinska hrana

Sok za čiščenje težkih kovin

Avtor
15 min
Čas priprave: 15 min | Čas kuhanja: 0 min | Količina: 0,3-1 dl

Sestavine:

  • dnevni zelenjavni sok
  • 2-3 vejice (z listi) svežega koriandra

Priprava:

Koriander (angl. coriander, cilantro) je zdravilna zel, kakršnih na tem planetu ni prav veliko. Je ena redkih, ki lahko določene snovi pošlje skozi krvno-možgansko pregrado in iz možganov odstranjuje najnevarnejše težke kovine, npr. živo srebro. To lastnost koriandra po vsem svetu uporabljajo praktiki zdravljenja s prehranskimi pristopi.

Če koriander vzgojite na domačem vrtu ali v lončku, ga lahko dodate zelenjavnemu soku. Nikoli ne sočite samega, vedno ga dodajte drugi zelenjavi in to v majhnih količinah! Za razmerje sestavin glejte Dnevni zelenjavni sok.

Sok, v katerega ste dodali šopek koriandrovih listov in vejic, vedno popijte z žlico surove maščobe (npr. surove sladke ali kisle smetane, surovega masla, hladno stisnjenega lanenega ali kokosovega olja). Koriandra ne uživajte redno vsak dan. Če ste popolnoma zdravi oz. ste se odločili za dodajanje v zelenjavni sok z namenom izluženja težkih kovin, ga pijte največ tri dni zapored, spremljajte morebitne znake. Nato ga vsaj teden dni ne uživajte, a dalje vzdržujte visok vnos surovih naravnih maščob, saj izlužene kovine po krvnem obtoku in limfi lahko krožijo še več dni. Skupaj s sokom morate prek dneva nujno zaužiti več majhnih porcij surove smetane s skuto ali druge maščobe, ki dobro veže težke kovine. Druga možnost je hkratno pijte namočene gline. Tretja je uživanje ekološke alge klorele. Kadar se pojavijo simptomi, lahko uporabite več ukrepov vezave hkrati (nekateri ljudje bolje prenašajo eno, drugi drugo ali tretje). V istem dnevu torej lahko uporabite več pripravkov, a nikar ne izpustite tega koraka, sicer se bodo izlužene kovine pretakale po telesnih tekočinah in na novo uskladiščile na drugih mestih, izločile pa se morda ne bodo ali le v manjši meri.

Maščobe s skuto, glina ali klorela so potrebne še več dni po prenehanju pitja soka s koriandrom. Vežejo najnevarnejše težke kovine in jih odnašajo iz telesa. Brez njih se lahko hitro pojavijo različni neprijetni nevrološki simptomi (glavoboli, nervoze, motnje koncentracije in spomina, nespečnosti, občutljivost na svetlobo, bolečine v vratu in hrbtu idr.). Do tega pride zaradi povečanega kroženja strupenih snovi, ki se ne izločajo ali vsaj ne dovolj učinkovito.

Pred pitjem sokov s svežim koriandrom se poučite o protokolih izločanja težkih kovin ali ta proces izvajajte z usposobljenim zdravnikom, zdravilcem oz. prehranskim strokovnjakom. Vedno sledite navodilom in opozorilom, da se zavarujete pred posledicami prekomernega izločanja nevarnih strupov, ki lahko ob neprevidnosti preplavijo organizem. Za blažje čiščenje težkih kovin, posebej živega srebra, lahko jedem nekajkrat na teden dodajajte nasekljane koriandrove liste (so močnega vonja in okusa in jih potrebujete zelo malo) ali, kar je še nekoliko blažje, ekološka zmleta koriandrova semena (kupite jih kot zrnje oz. že zmleto začimbo).

Oddaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

1 2 3 4 5

Prvinska hrana