Prvinska hrana

Domači med kot hrana in zdravilo

Domači med kot hrana in zdravilo

Komentarji so izklopljeni za Domači med kot hrana in zdravilo

19.90 

Želiš tudi ti kupovati kakovosten prvovrsten med, ne katerega koli?

Iščeš med, ki ima najboljše možne učinke na zdravje?

Te zanima, zakaj je nesegreti med optimalna prehranska podpora pri zdravljenju bolezni?

Ta knjiga ti razloži, kakšen je naravno pridelan med in kaj je prava slovenska strd, kako ju kupovati, kakšna je nujna moč za zdravje, zakaj čebeljih pridelkov ne segrevaš – niti do 40 stopinj – in kako jih uporabljaš kot vsakdanjo hrano ter podporo pri boleznih.

Klikni za ogledne strani Domači med kot hrana in zdravilo

KNJIGI SEM DODALA 16 MOJIH NAJLJUBŠIH MEDENIH RECEPTOV – PREIZKUSI JIH!

Kategorija:

Opis

Prvovrstni naravni med že vsaj pet tisoč let zaseda ključno mesto v tradicionalnih vzhodnih medicinah. Naravno pridelan, skrbno hranjen in nesegret ima namreč izjemno antibiotično in probiotično moč. Do pred pol stoletja so ga pogosto uporabljali tudi zdravniki zahodne medicine.

Slovenci smo čebelarski narod in znanja o tem je med nami še veliko, čeprav je uporaba čebeljih pridelkov tako v prehrani kot pri domačem zdravljenju upadla. Mnogi ljudje ne vedo več, zakaj in kako so čebelje pridelke kot dragoceno pomoč pri boleznih, mineralizaciji telesa in krepitvi odpornosti uporabljale pretekle generacije.

Danes počnemo marsikaj drugače, kot so ljudje počeli pred stoletji ali tisočletji. Tako je tudi prav. Ni se nam treba vračati v stare načine življenja. Lahko pa z lokalno hrano in skozi prehransko tradicijo ohranjamo dragocena znanja, ki vsakodnevno podpirajo naše počutje, zdravje in zdravljenje. Ta knjiga ti na preprost, razumljiv način povrne delček teh dragocenih znanj. Zelo hitro se naučiš, kako ravnati z medom, kakšne vrste med uporabiti, kaj med zmore ter kje in kako ga kupovati, da ima najboljše možne učinke na zdravje? Z nakupom je tvojih tudi šestnajst odličnih vsakdanjih receptov, kakršnih jih ne najdeš v nobeni drugi knjigi o medu.

Dodatne informacije

Tehnični podatki

Domači med kot hrana in zdravilo
Leto izida: 2019
Založnik: Zavod HRAST
Dimenzije (format): 150*210 mm
Število strani: 119
Vezava: broširana (mehka)
ISBN 978-961-94380-1-5